Projektarbetet

Efter träffen på LHO i måndags känns det som om delkursen Planering är igång på riktigt. Vi fick också besked om att det skall ingå planering av en film. Vårat, Rakel/Kerstin/CG, arbete skall mynna ut i en hemsida för De la Gardiegymnasiets lokala styrelse och elevdemokrati. Kan vi  trycka in en filmsnutt på den höjer det säkert sidans värde.

Nästa gång vi träffas den 2 maj måste vi fördela/sammanställa arbetsuppgifterna för det skall vara klart den 9 maj. En del att ta tag i således.


Alla har bloggar

Elevermna har nu kommit igång med sina bloggar i kursen. De har sökt artiklar på nätet som handlar om arbetsmiljöfrågor och lagt upp länkar till hemsidor som anknyter till arbetsmiljöarbete.


De la Gardiegymnasiet i Lidköping

Idag har Ulf Karlsson fått information hur man kan använda webblogg som ett pedagogiskt hjälpmedel.

Att arbeta med projekt

Text kommer inom kort!!

Preliminär statistik.....

Preliminär statistik över
dödsolyckor i arbetet 2004
Totalt omkom 46 arbetstagare i arbetsolyckor 2004 mot 49 år 2003, enligt preliminär statistik från Arbetsmiljöverket. Inom näringsgrenarna tillverkning och bygg var antalet förolyckade något färre i fjol än året innan. Fler dödsolyckor inträffade inom skogs- och jordbruk. Även inom transport/kommunikation skedde en ökning. Sju kvinnliga arbetstagare omkom 2004 mot två året innan.
Läs mer här

Att "blogga"

För en vecka sedan hade jag ingen aning om att det var så enkelt att starta upp en blogg. Man har ju hört en del om vissa bloggares makt, särskilt i USA, där vissa sidor har rört om i etablissimanget med insidenyheter.

Jag skall försöka få mina elever i TE1 att använda denna "teknik" för att sprida kunskap om arbetsmiljön i skolan och i arbetslivet. Kursen som de läser är på 50 p och heter Arbetsmiljö och säkerhet.

Förhoppningsvis skall de föra enform och loggbok och förmedla tankar och idéer till intresserade läsare.

Carl-Gunnar Fasth

Arbetsmiljö

Uppgift till TE1 som läser Arbetsmiljö och säkerehet

Jag vill att ni skaffar er en blogg som ni skall använda för att publicera inlägg och lägga upp länkar som har med arbetsmiljö & säkerhet att göra.


hits